Alıntı:
osetyalı tarafından gönderildi
frost35 kardeşim disecq motorlu sistem kullanıyorsan o zaman ofset 120 cm çanak tafsiye edilir 150 cm'de olur ama disecq motora biraz ağır gelir bu ikisi arasında tercih senin ikincisi Astra 28 E uydusu kapsama alanına girmiyor diye görünüyor diyorsun doğrudur esas izmir için 27=09=00'dir ancak çanak ayarlarını LNB ayarlarını kalkış açılarını Astra 28 E uydusu üzerinde ayarladıktan sonra diyer aşamaya geçilir yani Intelsat 20 68.5°E ile Hispasat 1D 30.0°W uydularını bulup netleştirdiğin zaman zaten izmir için boylam 27=09=00 kendiliğinden gelir bunu iyi bir uyducu bilir Astra 28 E uydusunu rahat bulman içinde sana kolay bir frekans vereyim 11603-V-29500 BT Sport 1 HD kanalı olmak kaydıyla 8 şifreli kanal var kolay gelsin.
|
Sayın osetyalı hocam bu dediklerinize göre benim disecq motorlu sistem için 135 cm ofset çanak yeterli olabilir değilmi ? Linkteki Atlanta çanak nasıldır hocam alınırmı ?
http://www.atlanta.com.tr/urun.php?id=54
Bu çanağı alsam invecom SNH 301 LNB ile kullanabilirmiyim ? Bi yerlerde okumuştum çanakların lnb seçtiğine dair.
Ayrıca , Disecq motorlu sisteme 135 cm anten takınca boşa çıkan 90 lık next çanağım ile 36 E deki rus yayınlarını circular Lnb ile izmirden izleyebilirmiyim. Boşa çıkan çanağı böyle değerlendirmek istiyorum hocam