Mach1 Digital Community

Geri Git   Mach1 Digital Community > Linux Tabanlı Uydu Alıcıları > Dikey - WeTek > Dikey WeTek-Play 2 4K > Dikey Wetek Rehber / How To
 

Forum içerisinde "Digiturk, D-Smart" gibi Yerli Platformları kapsayan, bunlarla ilgili "Kart paylaşım (Card Sharing), Iptv adresi , Key, Şifre, Dosya" içerikli her türlü açık alanda yazışma yasaktır ! Tespiti durumunda ilgili kişiler forumdan süresiz uzaklaştırılacaktır ve talep durumunda resmi mercilere bilgileri verilebilecektir lütfen bu konularda kurallara uyalım.
** SERVER ÜYELİK SÜRELERİ BİTENLER KAPATILDI YENİLEMEK İÇİN ÖZEL MESAJ ATIN** Cccam Özel Pay Server Hakkında Üyelik ve bilgi almak için buraya tıklayarak özel mesaj atabilirsiniz...Üyeliklerini yenileyen ve yeni üyelere artık 2-3 farklı CCcam server verilmektedir..
** IPTV+ CCcam Server Hakkında Üyelik ve bilgi almak için** buraya tıklayarak özel mesaj atabilirsiniz...
 
 
160929_wetekplay2_knowmore.gif

   

   

Yanıtla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 11-01-2017, 15:30   #1
ozkaradag
Co-Administrator
 
ozkaradag kullanıcısının avatarı
 
Konum: Kayseri
Yaş: 40
Mesaj: 3,343
Üye No: 129108
Giriş: 12-04-2015

Uydu Alıcısı: WeTek-Play 2

Thanks: 4,481
Thanked 3,446 Times in 1,564 Posts
Varsayılan [Dikey WeTek LE] - TVHeadend'te Picon Nasıl Ekleriz, Nasıl Düzeltiriz

Selamlar,

Bu rehberimizde Picon konusunu göstereceğim.

Picon klasörünü FTP/Samba/USB Disk'ten istediğimiz yere yolluyoruz.

Sonra TVHeadend Web-Arayüzüne bağlanıp Configuration > Genel > Base'a gelip alt bölümdeki gösterdiğim yerlere picon klasörünü gösteriyoruz.
Burada dikkat edeceğimiz nokta file:/// şeklinde olmalı.



Kanal Piconu doğru ya da hiç yoksa Configuration > Channel/EPG > Channels'dan kanalımızı bulup User Icon'u kontrol ediyoruz.


Picon adına bakıp farklı olduğunu görüyoruz.


Burada bir puf noktası yazayım, dosyanın adını direk değiştirebilirsiniz bunda sıkıntı yok.
Ancak başkası da aynı picon paketini kullanacağı zaman onda da kanal picon adı farklı olabileceğini düşünerek direk değiştirmekten ziyade dosyayı farklı yere kopyalayıp öyle adını değiştirmek geniş kitlelere zaman kazandıracaktır.
Şu an yaptığımız gibi dosyayı farklı yere kopyalıyoruz.



Kanalın User Icon'una çift tıklayıp gördüğünüz aralığı kopyalayıp...


Dosyanın adına yapıştırıp kaydediyoruz.
Sonra picon klasörüne geri atıyoruz.

Eğer User Icon'da file:///storage/picons/tvh/logos diye yazıyorsa piconun adını oraya file:///....png olacak biçimde yapıştırıp Save yapmanız yeterli olacaktır.

Soru(n)larınız için yardımcı olacağım.

Sevgiler...
ozkaradag is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
The Following 8 Users Say Thank You to ozkaradag For This Useful Post:
adela (12-01-2017), BARETTA 1 (12-01-2017), byagli (11-01-2017), bülent56 (12-01-2017), crazyturk (11-01-2017), kralex (12-01-2017), tostos59 (11-01-2017), volk99 (15-01-2017)
Eski 12-01-2017, 09:02   #2
kralex
Section Moderator
 
Yaş: 30
Mesaj: 223
Üye No: 8838
Giriş: 09-03-2006


Thanks: 157
Thanked 351 Times in 128 Posts
Varsayılan

Teşekkürler ben de bir ara böyle bir konu açmak istiyordum. Eline sağlık.

Ben kanal isimleri formatında kullanmayı tercih ediyorum. Hem iptvlerde de kullanabiliyorum aynı piconları.

Şu şekilde ayarlarsanız kanal ismi formatında oluyor picon dosyaları;


Yeni kanallar otomatik olarak kanaladi.png şeklinde tanımlanacaktır. Var olan kanalları toplu şekilde otomatik olarak kanal ismine göre picon dosyası tanımalamak için şu şekilde yapmanız kafi.

Tüm kanalları ctrl a ile seçip edit tuşuna basın. User icon kısmını seçin karşısındaki kutucuğu boş bırakın, yazılı bir şey varsa silin. Otomatik olarak her kanala kanaladi.png şeklinde tanımlama yapacaktır.



Picon dosyalarının isimlerini kanal adı ile bitişik; kanaldhd.png, atvhd.png, trt1hd.png şeklinde iki dakikada ayarladıktan sonra, bu şekilde otomatik olarak tanıtmak daha kolay geldi bana.

Tabi tercih meselesi.

Düzenleyen : kralex - Tarih : " 12-01-2017 " - Saat : 09:14
kralex is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to kralex For This Useful Post:
ozkaradag (12-01-2017), volk99 (15-01-2017)
Eski 12-01-2017, 14:39   #3
ozkaradag
Co-Administrator
 
ozkaradag kullanıcısının avatarı
 
Konum: Kayseri
Yaş: 40
Mesaj: 3,343
Üye No: 129108
Giriş: 12-04-2015

Uydu Alıcısı: WeTek-Play 2

Thanks: 4,481
Thanked 3,446 Times in 1,564 Posts
Varsayılan

E bu daha basit ve tercih edilir, şahsen ben bunu yaparım.

Çok teşekkürler...

Sevgiler...
ozkaradag is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
The Following User Says Thank You to ozkaradag For This Useful Post:
kralex (12-01-2017)
Eski 12-01-2017, 18:17   #4
adela
Sadık Üye
 
adela kullanıcısının avatarı
 
Konum: Denizli
Mesaj: 551
Üye No: 845
Giriş: 10-11-2005


Thanks: 208
Thanked 45 Times in 39 Posts
Varsayılan

Alıntı:
kralex tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Teşekkürler ben de bir ara böyle bir konu açmak istiyordum. Eline sağlık.

Ben kanal isimleri formatında kullanmayı tercih ediyorum. Hem iptvlerde de kullanabiliyorum aynı piconları.

Şu şekilde ayarlarsanız kanal ismi formatında oluyor picon dosyaları;


Yeni kanallar otomatik olarak kanaladi.png şeklinde tanımlanacaktır. Var olan kanalları toplu şekilde otomatik olarak kanal ismine göre picon dosyası tanımalamak için şu şekilde yapmanız kafi.

Tüm kanalları ctrl a ile seçip edit tuşuna basın. User icon kısmını seçin karşısındaki kutucuğu boş bırakın, yazılı bir şey varsa silin. Otomatik olarak her kanala kanaladi.png şeklinde tanımlama yapacaktır.



Picon dosyalarının isimlerini kanal adı ile bitişik; kanaldhd.png, atvhd.png, trt1hd.png şeklinde iki dakikada ayarladıktan sonra, bu şekilde otomatik olarak tanıtmak daha kolay geldi bana.

Tabi tercih meselesi.
bende bu dedğiniz(User icon kısmını seçin karşısındaki kutucuğu boş bırakın)kutucuk yok..
________________________________________________________________________________
P9PLUS
adela is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-01-2017, 18:45   #5
kralex
Section Moderator
 
Yaş: 30
Mesaj: 223
Üye No: 8838
Giriş: 09-03-2006


Thanks: 157
Thanked 351 Times in 128 Posts
Varsayılan

Önce bir kanal seçin sonra CTRL + A ile hepsini seçin.

Not: Seçim yapmadan evvel Sçsağ alttan all yaparsanız topluca hepsini görmüş olursunuz. Yoksa 50'şer 50'şer aynı işlemi yapmak zorunda kalırsınız.



Düzenleyen : kralex - Tarih : " 12-01-2017 " - Saat : 20:34
kralex is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-01-2017, 18:50   #6
adela
Sadık Üye
 
adela kullanıcısının avatarı
 
Konum: Denizli
Mesaj: 551
Üye No: 845
Giriş: 10-11-2005


Thanks: 208
Thanked 45 Times in 39 Posts
Varsayılan

bu ayarları yaptıktan sonra wetek de nasıl bir ayar gerekiyor.
çıkmıyor piconlarda.
________________________________________________________________________________
P9PLUS
adela is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-01-2017, 18:54   #7
kralex
Section Moderator
 
Yaş: 30
Mesaj: 223
Üye No: 8838
Giriş: 09-03-2006


Thanks: 157
Thanked 351 Times in 128 Posts
Varsayılan

/storage/picons/tvh klasörüne piconları atmanız gerekiyor. Başka yapılması gereken birşey yok çıkmıyorsa, ya baştan başlatın ya da telnet/ssh'den systemctl restart kodi komutunu verin.

picon isimleri dediğim gibi kanal ismi bitişik şekilde küçük harfle olacak;

trt1hd.png, atvhd.png, showhd.png, trthaberhd.png şeklinde.
kralex is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
The Following User Says Thank You to kralex For This Useful Post:
adela (12-01-2017)
Eski 12-01-2017, 19:48   #8
adela
Sadık Üye
 
adela kullanıcısının avatarı
 
Konum: Denizli
Mesaj: 551
Üye No: 845
Giriş: 10-11-2005


Thanks: 208
Thanked 45 Times in 39 Posts
Varsayılan

Alıntı:
kralex tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
/storage/picons/tvh klasörüne piconları atmanız gerekiyor. Başka yapılması gereken birşey yok çıkmıyorsa, ya baştan başlatın ya da telnet/ssh'den systemctl restart kodi komutunu verin.

picon isimleri dediğim gibi kanal ismi bitişik şekilde küçük harfle olacak;

trt1hd.png, atvhd.png, showhd.png, trthaberhd.png şeklinde.
yukarıda anlatamadım..
kanal tıklayıp edit dedğimizde user icon solundaki kutucuk bende çıkmıyor..(sarı renkde belirttiğiniz yerdeki)ve tıklayamıyorum.
tıklanmadığı içinde silinenler geri geliyor.
kanal adları değişmiyor. png şeklinde.
________________________________________________________________________________
P9PLUS
adela is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-01-2017, 19:52   #9
kralex
Section Moderator
 
Yaş: 30
Mesaj: 223
Üye No: 8838
Giriş: 09-03-2006


Thanks: 157
Thanked 351 Times in 128 Posts
Varsayılan

bilemeyeceğim tvheadend 4.2 üzerinde dediğim şekilde oluyor.
kralex is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
The Following User Says Thank You to kralex For This Useful Post:
adela (12-01-2017)
Eski 12-01-2017, 20:05   #10
adela
Sadık Üye
 
adela kullanıcısının avatarı
 
Konum: Denizli
Mesaj: 551
Üye No: 845
Giriş: 10-11-2005


Thanks: 208
Thanked 45 Times in 39 Posts
Varsayılan

Alıntı:
kralex tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
bilemeyeceğim tvheadend 4.2 üzerinde dediğim şekilde oluyor.
bende tvheadend 4.2
http://i.hizliresim.com/AnNApB.jpg
________________________________________________________________________________
P9PLUS
adela is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları
Görünüm Modları

Forumdaki Yetkileriniz
Konu açma yetkiniz yok
Konularda cevap yazma yetkiniz yok
Eklenti yükleme yetkiniz yok
Kendi mesajlarınızı düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Hızlı Geçiş



Saat 14:07.


Powered by vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.